БИАС-М

БРЯГ И ЦВЯТ - живопис

Георги Петров                                                                                                                              уголеми плаката

09.11.17 - 30.11.17

Галерия "Артур" представя "Бряг и цвят" - самостоятелна изложба живопис на Георги Петров. Авторът е добре познат на българската публика и независимо от младата си възраст е реализирал над 40 самостоятелни изложби и участия в различни проекти и изяви у нас и зад граница. Неговата живопис е разпознаваема, с изграден характерен почерк и търсен баланс между импресивно излъчване и експресивно въздействие. Творбите му се отличават със смелост и спонтанност на изказа в характерните широки мазки с различна интензивност на цвета и фактурни наслоения, изграждащи и подчертаващи контрастите.
Названието "Бряг и цвят" обединява в завършена експозиция серия пейзаж - крайбрежни мигове, вдъхновени от досега с живата природа на полуостров Халкидики, Гърция и магнетизма на Атон. Георги Петров емоционално нарича своите картини "вътрешни пейзажи". Искреността и спонтанността на чувството, силата и жизнеността на колорита в интерпретациите му са осезаеми и въдействащи за публиката.