БИАС-М

ЕСЕННИ ОТРАЖЕНИЯ - живопис

Венера Константинова                                                                                                            уголеми плаката

12.10.17 - 03.11.17

Галерия "Артур" представя самостоятелна изложба живопис на Венера Константинова. Името й е добре познато сред творците и почитателите на родното изобразително изкуство. Реализирала е множество стенописи и витражи в архитектурна среда и влиянието на тези техники е осезаемо и в живописните й творби. Структурното им изграждане носи съзнателно търсеното стенописно излъчване.
Архитектоника е терминът, който изразява най-добре общото въздействие на подбраните творби. Позабравеният смисъл на тази дума е хармонично съчетание на части в една цялост, единство между съдържание и форма. Експозицията убедително създава това усещане с представените два цикъла живописни творби. Плодовете на есента, щедрите багри и дарове на природата, прекрасните архитектурни детайли, вдъхновяващата атмосфера на любимата Копривщица са частите от сюжетната линия на тази експозиция. "Есенни отражения" е названието, което ги обединява в емоционална, завършена цялост.