БИАС-М

СЛЪНЧЕВИ ПОСЛАНИЯ - живопис

18.06.13 - 06.07.13                                                                                                                     уголеми плаката


 Силви Басева
 Дарина Янева  
 Андрей Янев 
 Петър Савов

              Галерия „Артур" представя „Слънчеви послания" - съвместна изложба живопис на Силви Басева, Дарина Янева, Андрей Янев и Петър Савов.Обединява ги дългогодишно приятелство, но и общото преклонение към Природата - вдъхновител и творец.
          Подбраните творби в експозицията са работи от ежегодно провеждания пленер „Художници, Балчик, Любов", осъществен като проект от авторите със съдействието на община Балчик. Наименованието на пленера е и символичен анонс за съвместната им изява в настоящата изложба. 
          Пейзажът не е само уловен миг или състояние на природата. Късчетата реалност, проникнали в съзнанието на твореца и преминали през личната изразност и цветоусещане, различна техника и интерпретация, подчертават индивидуалността, но изграждат и цялостна картина за общо преживяване.Времето спира в миговете на сливане на природата с твореца.        
         Сред вълшебните градини на Двореца край Балчик, в стапящата се синя граница между море и небе, в дългите сенки на кипарисите, проблясва слънчевата светлина. Четирима изявени творци посрещат лятото в галерия „Артур"със своите „Слънчеви послания".