БИАС-М

ЕСЕНЕН КАРНАВАЛ - живопис и колаж

Силвa Бъчварова                                                                                                                         уголеми плаката

08.09.11 - 30.09.11

        Галерия "Артур" открива поредния си сезон с "Есенен карнавал" - самостоятелна изложба на Силва Бъчварова. Жанрово, подбраните творби са живопис и колаж, като ключова роля в тях е отредена на рисунката. Чрез комбиниране на различни символи, образи и игра на цвета, вплитане на емоции, спомени и впечатления, Силва Бъчварова успява да създаде очарователна спойка между древност и модернизъм.
   В картините й има театралност, но не показна, а като уловени мигове на фантазия, преживяване и съучастие - резултатът е великолепен баланс на ръба на сцената и живота.
  Търсеният дух на античност в творбите, но в съвременно изражение,съчетан с оригиналните собствени техники на автора и богатият колорит, носят усещане за умело режисиран спектакъл.
    Впечатлен от играта между изящното и декоративното, реалното и въображаемото, зрителят неусетно става част от мистериозния карнавал на Силва Бъчварова.